Posao

Mješovita srednja škola Busovača objavila oglas za popunu četiri radna mjesta

Na osnovu Člana 83. Zakona o srednjoj školi („Sl.novine SBK broj 11/01“), Uredbe o postupku prijeme u radni odnos u javnom sektoru u SBK („Sl.novine SBK“ broj 7/19), Odluke Upravnog odbora Mješovite srednje škole Busovača, broj: 01-475/20. od 31.08.2020. godine i saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK  br: 03-30-sl/20 od 07.09.2020. godine, R A S P I S U J E  se

 

J A V N I   O G L A S ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

Profesor informatike – 1 izvršilac 10 časova na određeno radno vrijeme do 30.06.2021. godine,

Profesor poslovnog prava – 1 izvršilac na 2 časa na određeno radno vrijeme do 30.06.2021. godine,

Profesor fizike – 1 izvršilac na 14 časova na određeno radno vrijeme do povratka zaposlenice sa                             porodiljskog odsustva, a najkasnije do 30.06.2021. godine,

Profesor historije – 1 izvršilac na 14 časova na određeno radno vrijeme do povratka zaposlenice sa                             porodiljskog odsustva, a najkasnije do 30.06.2021. godine.

 

Kandidati trebaju da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o srednjoj školi, Pedagoškim standardima za srednje škole („Sl.novine SBK, br. 15/02“) i odobrenim Nastavnim planom i programom. Pored općih uslova svi kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove za navedeno radno mjesto, završen odgovarajući fakultet VII stepen visoke stručne spreme, I ciklus bolonjskog sistema studiranja sa 240 ECTS bodova ili II ciklus bolonjskog sistema studiranja sa 300 ECTS.

 

Kandidati trebaju dostaviti:

 

– Prijava sa kraćom biografijom, adresa stanovanja, kontakt telefon i obavezno mail adresa i naziv

 

radnog mjesta za koje se prijavljuje,  kao i spisak dokaza koje prilaže i svojeručni potpis,

 

– diplomu o završenom odgovarajućem stepenu obrazovanja,

 

– izvod iz matične knjige rođenih,

 

– uvjerenje o državljanstvu,

 

– uvjerenje o položenoj pedagoškoj grupi predmeta (za pozicije pod rednim brojem: 2.),

 

Kandidati mogu dostaviti i dokaze o dosadašnjem radnom iskustvu, rješenje o tehnološkom višku ili potvrdu o nedostatku norme u školama SBK, preporuke, certifikate i druge dokumente koji će dati potpuniju sliku stručnih kompetencija.

Kandidat koji je proglašen tehnološkim viškom ili mu je umanjena nastavna norma u školama SBK-a, ima pravo i prednost u skladu sa  Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja u SBK i Kriterijima i procedurama za zbrinjavanje nastavnika koji ostaju bez dijela norme, proglašenju tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama u SBK-a.

Kandidat koji je proglašen tehnološkim viškom ili ostao bez nastavne norme obavezan je pored prijave na javni oglas dostaviti rješenje o tehnološkom višku ili potvrdu o nepotpunoj normi sa brojem sati koji nedostaju i ovjerenu bodovnu listu iz škole u kojoj je proglašen tehnološkim viškom ili ostaje bez dijela norme nastavne norme i isti ne podliježe pismenom testiranju, ali ima obavezu pristupiti intervju (razgovor sa direktorom škole) u vrijeme dok traje pismeni ispit.

Rješenje ili potvrda i bodovna lista prilažu se u ovjerenoj fotokopiji ili orginalu iz škole u kojoj je proglašen tehnološkim viškom ili ostaje bez dijela norme.

Pod istim uslovima, sa jednakim brojem bodova, prednost u zapošljavanju imaju kandidati koji ostvaruju prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca i članova njihovih porodica, Zakonom o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica i Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, na osnovu posebnih Zakona, uz obavezno dostavljanje odgovarajućeg dokaza od institucije nadležne prema Zakonu.

Kandidati koji budu izabrani, dužni su prije zasnivanja radnog odnosa, u roku od 7 dana dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj, radnoj sposobnosti, te nalaz pretrage na zarazne bolesti i ovisnosti, kao i uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se ne vodi krivični postupak.

Svi navedeni dokumenti moraju biti originalni ili ovjerene kopije ne starije od 6 mjeseci.

Na spisku kandidata među kojima se provodi izborni postupak i koji će biti pozvani na testiranje neće biti kandidati koji ne ispunjavaju formalne uslove Javnog oglasa i čija dokumentacija je nepotpuna i neblagovremena.

Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove (pismeni  i usmeni/praktični ispit), obavit će se u prostorijama Škole u Busovači, u srijedu, 14.10.2020. godine u 15,00 sati uz obavezno poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Kandidati koji  ne pristupe ispitu u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na Javni oglas.

Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave slati na adresu:

MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA BUSOVAČA

Kaćuni bb,

72264 KAĆUNI

Sa naznakom: „PRIJAVA NA JAVNI OGLAS – NE OTVARATI

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *