Posao

OŠ Kiseljak 2 prima nastavnika njemačkog jezika, nastavnika razredne nastave i spremačicu

Na osnovu člana 57. Zakona o osnovnoj školi (”Sl. novine SBK”, broj: 11/01, 17/04), člana 3. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjobosanskom kantonu („Sl novine SBK“, broj: 7/19),  člana 130. Statuta Škole i člana 3. Pravilnika o prijemu radnika u JU Osnovna škola “Kiseljak 2“ Zabrđe, Saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a i Odluke Upravnog odbora broj: 404-09/20 godine, Osnovna škola „Kiseljak 2“ Zabrđe raspisuje:

 

JAVNI OGLAS za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.Nastavnik njemačkog jezika -1 izvršilac, 8 časova sedmično,  na određeno vrijeme do 30.06.2021. godine.

2. Nastavnik razredne nastave, – 1 izvršilac, 40 sati sedmično, na neodređeno vrijeme

3.Spremačica – 1 izvršilac, 40 sati sedmično, na neodređeno vrijeme.

 

Pored općih uslova predviđenih Zakonom o radu („Sl. novine FBiH“, broj: 26/16, 89/18), kandidati trebaju ispunjavati i uslove u pogledu stručne spreme propisane Zakonom o osnovnoj školi (”Sl. novine SBK”, broj: 11/01, 17/04), Pedagoškim standardima za osnovne škole („Sl.novine SBK“, broj: 8/05), Nastavnim planom i programom i Dopunom  Nastavnih planova i programa za osmogodišnje i devetogodišnje osnovne škole broj: 01-38-954/09-2.

Opis poslova i radnih zadataka za radna mjesta pod rednim brojevima 1 i 2 definisan je Pedagoškim standardima za osnovne škole, Nastavnim planovima i programima kao i drugim pratećim propisima Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.

Opis poslova i radnih zadataka za radno mjesto pod rednim brojem 3 (spremačica)  definisan je Pravilnikom  o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe, a podrazumijevaju obavljanje poslova radi održavanja čistoće i urednosti inventara i unutrašnjosti školske zgrade, na osnovu uputstava i smjernica direktora i sekretara škole.

 

IV        Kandidati trebaju obavezno dostaviti:

 

Prijavu koja sadrži: ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon/mobitel, e-mail adresu, naziv radnog mjesta za koje se prijavljuju, naziv dnevnih novina ili web stranice škole  u kojim je oglas objavljen s datumom objave i popis priložene dokumentacije na prijavi. Prijava mora biti svojeručno potpisana.

Biografiju, svojeručno potpisanu

Izvod iz matične knjige rođenih(ne stariji od šest mjeseci ili izvod bez ograničenja roka)

Uvjerenje o državljanstvu(ne starije od šest mjeseci)

Diplomu o završenoj odgovarajućoj stručnoj spremi

Svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi (za radno mjesto pod rednim brojem 3)

Potvrdu o položenom stručnom ispitu, ako kandidat ima položen stručni ispit

 

V        Uz prijavu na oglas, kandidati su dužni priložiti isprave i dokaze u originalu ili ovjerenoj kopiji koja ne može biti starija od šest (6) mjeseci.

 

VI         Prioritet kod zapošljavanja imaju kandidati koji su proglašeni tehnološkim viškom u školama SBK-a i kandidati sa nepotpunom nastavnom normom sa statusom na neodređeno vrijeme u školama SBK-a, u skladu sa odredbama Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog školstva u SBK-a (Službene novine SBK broj 9/20), Kriterija i procedura za zbrinjavanje nastavnika koji ostaju bez dijela norme, proglašenje tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama SBK-a (Službene novine SBK broj 11/20). Kandidati koji se u prijavi na javni oglas pozivaju na pravo prioriteta trebaju dostaviti sljedeće dokumente (original ili ovjerenu kopiju):

-Rješenje ili potvrdu o proglašenju tehnološkog viška ili potvrdu u kojoj su iskazani časovi koje radnik obavlja u školi u SBK-u i časovi koji nedostaju za punu nastavnu normu

-Bodovnu listu utvrđenu prilikom proglašenja tehnološkim viškom ili da ostaje bez dijela nastavne norme

-Dokaz o dužini radnog staža u obrazovanju nakon sticanja stručne spreme (dokaz iz PIO/MIO)

 

VII       Prednost pri zapošljavanju, pod jednakim uslovima, imaju kandidati koji ostvaruju prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca i članova njihovih porodica, Zakonom o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i Zakonom o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, uz obavezu pozivanja na poseban zakon. Prednost pri zapošljavanju kandidati dokazuju odgovarajućim dokumentima od zakonom mjerodavne institucije (potvrda, uvjerenje i sl.) koje prilažu prilikom prijave na javni oglas.

 

VIII      Razmatrat će se samo one prijave kandidata prijavljenih na oglas koje su podnesene pravovremeno i koje su potpune, te koje ispunjavaju formalne uslove iz oglasa. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

 

IX  Komisija za provođenje javnog oglasa obavijestit će kandidate čija dokumentacija nije potpuna, blagovremena i ne ispunjava formalne uslove konkursa, putem web stranice škole https://os-kiseljak2.mozks-ksb.ba/ i elektronske pošte.

 

X       Kandidati koji ispunjavaju uslove oglasa obavezni su pristupiti pismenom ispitu i usmenom  intervjuu, a o  mjestu održavanja i terminu pismenog ispita i intervjua bit će obaviješteni putem web stranice škole: https://os-kiseljak2.mozks-ksb.ba/. Kandidati koji ne pristupe testiranju u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na javni oglas. Kandidati s pravom prioriteta iz stava V ovog oglasa trebaju pristupiti samo intervjuu.

 

XI         Pismeni ispit polaže se u vidu testa. Za radna mjesta pod brojem 1 i 2  pitanja iz pismenog  dijela ispita odnose se na znanje iz djelatnosti odgoja i obrazovanja i važećih pravnih propisa vezanih za obrazovanje u SBK-a. Kandidat koji ne pristupi pismenom dijelu ispita isključuje se iz dalje procedure i smatrat će se da je odustao od prijave na javni oglas. Za radno mjesto pod rednim brojem 3, za koje je potrebno osnovno obrazovanje ne polaže se pismeni dio ispita, već se izbor kandidata vrši na osnovu dostavljene dokumentacije i rezultata obavljenog intervjua na kojem se postavljaju pitanja iz opisa radnog mjesta. Kandidat koji ne pristupi usmenom dijelu ispita isključuje se iz dalje procedure i smatrat će se da je odustao od prijave na javni oglas.

 

XII      Izbor kandidata vršit će se na osnovu Pravilnika o postupku prijema radnika u JU Osnovna škola „Kiseljak 2“ Zabrđe.

 

XIII     Visina plaće utvrđuje se u skladu s važećim Kolektivnim ugovorom za djelatnost osnovnog školstva SBK-a.

 

XIV Obavijest kandidatima, Odluka o prijemu u radni odnos izabranog kandidata i Lista uspješnih kandidata sa bodovima svim kandidatima dostavlja se na e-mail adresu ili poštom u roku od osam dana od dana donošenja Odluke. Dostava naprijed navedenog svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog (8) dana od dana prijema putem e-mail adrese kandidata u kojem teče i vrijeme za žalbu, a ukoliko je dostavljanje poštom rok za žalbu je osam dana od dana prijema.

 

XV     Izabrani kandidati obavezni su prije stupanja na posao,  dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj radnoj sposobnosti, nalaz na zarazne bolesti i ovisnosti, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne stariji od šest mjeseci).

 

XVI   Kandidatima koji ne budu primljeni dokumentacija neće biti vraćena, te istu mogu lično preuzeti u školi trideset (30) dana nakon isteka žalbenog roka.

 

XVII   Obavijest o Javnom oglasu se objavljuje u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ a puni tekst javnog oglasa na web stranici škole: https://os-kiseljak2.mozks-ksb.ba/  i oglasnoj ploči škole te se dostavlja  Službi za zapošljavanje SBK-a koja isti objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

 

XVIII Dodatne informacije u vezi oglasa mogu se dobiti na broj telefona škole: 030/596-057 ili na e-mail adresu škole: [email protected]

 

XIX      Javni oglas ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

 

Prijava na oglas podnosi se komisiji na adresu: JU OŠ „Kiseljak 2“ Zabrđe, Zabrđe 50, 71254 Lepenica, u zatvorenoj koverti, s naznakom NE OTVARATI – PRIJAVA NA JAVNI OGLAS

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *